Обсмажуючи зелену каву вдома, Ви на своєму досвіді переконуєтесь як це непросто, але дуже цікаво...
Ми в "Любакава", коли говоримо про якість кави, то, перш за все, маємо на увазі стандарти якості, розроблені американською торговельною асоціацією SCAA для зелених кавових зерен. Specialty coffee association of America класифікує зелену каву на два класи: Спешілті (спеціальний) і Преміум (вищий).
Для того щоб зеленій каві був привласнений клас Спешілті, в контрольному заборі зерен, для проведення аналізу, не повинно бути дефектів першої категорії (отриманих під час збору врожаю) і не більше п'яти дефектів другої категорії (отриманих протягом процесу обробки). Під час аналізу також враховується розмір кавових зерен, вміст в них вологи і, безумовно, запах.
У класі Преміум можлива наявність дефектів з першої і другої категорії, але не більше восьми. Не допускається, щоб на зернах була цвіль, були присутні сторонні запахи, а також наявність внутрішніх вад і невизрівшіх зерен.
«ЛюбаКава» надає для Вас зелену каву тільки якості Преміум або Спешілті.
Відповідно до класифікації зеленої кави торгової асоціацією Specialty coffee association of America, клас Преміум йде відразу за класом Спешілті. В сортах кави Преміум можлива наявність дефектів з першої і другої категорій, але не більше восьми. Не допускається, щоб на зернах була цвіль, були присутні сторонні запахи, а також наявність внутрішніх вад і невизревшіх зерен.
«ЛюбаКава» надає для Вас всі сорти зеленї кави тільки якості Преміум або Спешілті.