Країна | Кенія |
Регіон | Ньері |
Висота | 1870–1950 метрів |
Ферма | Кооператив Ruthagati Coffee Cooperative |
Сорт/вид | Бурбон SL 28 и SL 34 |
Спосіб обробки та сушіння | митий |
Сертифікація | UTZ Certified |
Якість зеленого зерна | Premium (Преміум) |
Розмір зеленого зерна | 18/19 |
У 1996 році в місті Karatina округу Ньєрі близько тисячі дрібних фермерів створюють кооператив Ruthagati Coffee Cooperative. І це не випадково, тому як Karatina, по суті, сільськогосподарське співтовариство з одним з найосвіченіших груп населення в країні. Основою для створеного кооперативу став млин, побудований ще в 1951 році, на березі річки Тана, найдовшою в Кенії.
Члени кооперативу, щороку постачають не менше 320 т кавової ягоди на млин, де її сортують і обробляють «мокрим» способом.
У Ruthagati Coffee Cooperative каву обробляють за унікальним методом «подвійної ферментації». Спочатку стиглі кавові ягоди поміщають в бродильні чани, де витримують їх протягом 12-18 годин без додавання води. Протягом цього часу, бактерії розщеплюють цукри, які додатково підсилюють солодкість і кислотність кавових зерен. Після цього, кавові ягоди промивають водою для того, щоб видалити верхній шар м'якоті і потім замочуються ще на 24 години. Після другого бродіння, кавові зерна проходять через проточні водні канали, в яких з них остаточно видаляється фруктова м'якоть, і в яких вони також сортуються по щільності, де зерна з більш низькою якістю відокремлюються від зерен більш високої якості. Кавові зерна з більшою щільністю потім замочують в чистій воді ще до 24 годин, для того щоб, як кажуть, закріпити вміст амінокислот і білків в зерні. Надалі воду зливають, а зерна тонким шаром викладають на зроблені з дерева і сітки невеликі і вузькі настили, на яких вони сушаться протягом шести годин. Після попереднього сушіння зелену каву переносять на великі «африканські ліжка», де вона, покладена товстим шаром, досушується протягом 7-14 днів, залежно від погодних умов. Цей спосіб обробки і сушки, безумовно, є дорогим, копітким і трудомістким. У подяку за це, а також за висоту, на якій висаджені кавові дерева, за чисте повітря, за родючі вулканічні грунти, кава відповідає ароматами ягід чорної смородини, грейпфрута і лимона, привносить в чашку дуже солодкий і вершковий смак.
Основні види кави, які вирощуються в кооперативі Ruthagati, належать до різновидів Бурбонів. Це - SL 28 і SL 34, а також гібридний сорт Ruiru 11. Вони є одними з кращих в преміум класі кенійського кави. Ростуть на нижніх південних схилах гори Кенія на висоті приблизно 1870 - 1950 метрів над рівнем моря. Показник вологості в зеленої кави коливається в межах 11-12%.
Ruthagati Coffee Cooperative сертифікований UTZ Certified.
Кава Kenya FAQ AA від Ruthagati - дуже вишукана і насичена з інтенсивною цитрусової кислинкою, з ароматом лісових ягід і фруктів.
Немає відгуків від користувачів на даний момент