Країна | Бразилія |
Регіон | Cerrado (Minas de Gerais) |
Висота | 1150 метрів |
Ферма | Daterra Boa Vista |
Сорт/вид | Арабіка / Mundo Nuvo (Мундо Ново) |
Сертифікація | Rainforest Alliance, UTZ, ISO 14001 |
Якість зеленого зерна | Premium (Премиум) |
Розмір зеленого зерна | 16/18 |
Dаterra - виробник і експортер кави в Бразилії з 100-річною історією. Кавові плантації Dаterra розташовані на сході Бразилії в області Серрадо (штат Мінас-Жерайс) і південному сході в районі Mogiana (штат Сан-Паулу). Вони знаходяться на середній висоті 1150 м під постійною температурою близько 25ºC, яка є практично ідеальною для вирощування кращих видів і підвидів кави сорту Арабіка. Плантації діляться на 215 міні-ферм і далі поділяються на 2,816 блоків, так звані "квадри", кожен з яких засаджені різними видами кави сорту Арабіка. Така система поділу плантацій на «квадри» забезпечує точний контроль і постійне відстежування в кожному з них кількісті атмосферних опадів, процесів культивації та продуктивності кавового дерева. Інженерами групи Dаterra розроблена система управління якістю продукції - Penta System®, що представляє собою набір технологічних процедур від посадки кавового дерева, до упаковки врожаю. У Dаterra висаджують на плантації тільки власно вирощені саджанці, щоб гарантовано знати, що посаджені тільки найкращі сорти кави. Посадка нових дерев, сбір та обробка врожаю, сушка, сортування та пакування являють собою 5 етапів системи Penta®, що виключає всі недоліки і гарантує чудовий контроль якості. Під час збору врожаю збирають тільки зрілі ягоди. Кожна партія ідентифікується та відстежується протягом всього процесу обробки та сушіння. Після «мокрої» обробки кавові зерна тонкими шарами сушаться під відкритим небом на теплоізоляційних бетонних патіо. Для того щоб сушка була рівномірною, їх перевертають три рази на годину за допомогою спеціального обладнання. Сонячна сушка має основне значення для початкового зниження вологості. Для отримання ж ідеального рівня вологості, зелена кава потім досушується в барабанах і протягом наступних шести тижнів «відпочиває» в дерев'яних бункерах. Перед відправкою на експорт з неї видаляють лушпиння, а потім сортують за розміром за допомогою електронної машини, використовуючи відображення і флуоресценції зеленої кави.
У 1999 Daterra отримала сертифікат ISO 14001, а в 2003, першою в Бразилії, сертифікована Rainforest Alliance.
Кава від Daterra відома як одна з кращих у світі. Daterra - фіналіст Cup of Excellence в 2001 році; визнана кращою кавою з Бразилії на капінгу Rainforest Alliance в 2005 і 2008 роках. Кавові суміші від Daterra були обрані для участі у світових чемпіонатах баріста. Так чемпіон Tроелс Поульсен на чемпіонаті баріста в 2005 році використовува Espresso бленд від Daterra, а роком опісля - чемпіон Клаус Томсен. Чотири з шести фіналістів чемпіонату бариста 2008 року також використовували каву Daterra у своїх сумішах.
Немає відгуків від користувачів на даний момент