Країна | Індія |
Регіон | Хасан(Hassan) |
Сорт/вид | Робуста |
Спосіб обробки та сушіння | Мусонний |
Якість зеленого зерна | Premium (Премиум) |
Розмір зеленого зерна | 18 |
Найбільші кавові плантації в Індії розташовані на Південно-заході в округах Майсур (Mysore), Кодаку (Kodagu), Хасан (Hassan), Чікмагалур (Chickmaglur) і Нілгірі (Nilgiris) в штатах Карнатака і Таміл- Наду. Тому, в одному з цих округів, а саме в однойменному адміністративному центрі Хасан, у складі групи ALLANA, в 1973 році створюється компанія Allanasons Limited для переробки сільськогосподарської продукції та продуктів харчування і відправки їх на експорт. Одним з напрямків діяльності компанії Allanasons Limited є вторинна обробка кавових зерен «мусонним» способом.
Процес Monsooning здійснюється на заготівельному комбінаті, оснащенному сучасним устаткуванням з виробничою потужністю 20000 тонн на рік, з відповідними складськими приміщеннями. Кава в зернах для процесу monsooning купується безпосередньо у виробників, тільки сорти Arabica Cherry і Robusta Cherry і тільки класу «А», що пройшли первинну обробку в кілька етапів. Перший з них - це збір врожаю. Збирається урожай з особливою увагою і ретельним ручним відбором тільки дозрілих ягід. Другий етап: «мокра» обробка і природна сушка. Спочатку з кавових ягід видаляється зовнішня плодова оболонка, потім - процес натуральної ферментації в прісній воді протягом ночі для розвитку смаку. І потім - повільне висихання при природному світлі. Збір урожаю арабіки відбувається з листопада по січень, а робусти - з грудня по лютий.
Минулі первинну обробку кавові зерна надходять на заготівельний завод для подальшої обробки «мусонним» способом. Процес monsooning здійснюється з червня по вересень, коли південно-західний мусон дуже інтенсивний на західному узбережжі. Зерна кави рівномірно насипають в міцні джутові мішки і укладають в штабелі в добре провітрюваних складах, званих godowns, відкритих з усіх боків для атак мусону. Мішки з кавою укладають так, щоб простору між рядами було достатньо для вільного переміщення повітряних потоків навколо мішків. Кавові зерна набухають майже в два рази, поглинаючи вологу з сирої атмосфери мусонів, а також змінюються в кольорі з зеленувато-сірого до блідо-жовтого (солом'яного). Через певні проміжки часу зерна пересипають з одного мішка в інший, щоб запобігти зростанню цвілі на них і забезпечити рівномірний процес обробки. Процес monsooning завершується між 12 і 16 тижнями. Потім зелена кава полірується, сортується і упаковується для відправки на експорт.
Компанія Allanasons Limited є найбільшим виробником і експортером кави з Індії. Урядом Індії компанії присвоєно статус «Five Star Trading House» серед всіх експортерів.
Кава «Monsooned Робуста AA» від компанії Allanasons Limited - це ніжна, але міцна кава, з багатим рівним і приємним смаком.
Немає відгуків від користувачів на даний момент