Honduras San Jose

тільки в онлайн

Honduras San Jose

Гондурас «Сан Хосе»

Арабіка. Моносорт

Детальніше

Характеристики

КраїнаГондурас
РегіонSanta Barbara (Санта Барбара)
Висота1411 метрів
ФермаSan Jose (Сан Хосе)
Сорт/видАрабіка / Caturra, Catuai (Катурра, Катуаї)
Якість зеленого зернаSpecialty (спешилті)
Розмір зеленого зерна16/18

Інформація

Ферма Сан-Хосе розташована в населеному пункті Alianza недалеко від міста Сан-Хосе-де-Колінас в улюбленій області Cup of Excellence - Санта-Барбара. Протягом останніх двадцяти п'яти років ферма Сан-Хосе стала, можливо, найбільш передовою в Гондурасі і відомої у світі спешілті кави. Управляє фермою Хосе Арнольд Пас Мехия, фермер у четвертому поколінні, який продовжує справу, розпочату його прадідом паном Пабло Пас.


Історія починається з 1883 року, коли Пабло Пас заснував свою кавову плантацію на мальовничих пагорбах рідного міста, Сан-Хосе-де-Колінас. Він доклав багато зусиль і праці, щоб створити одну з кращих кавових ферм в регіоні. Після себе він залишив ферму своєму улюбленому синові, пану Хосе-Пас, більш відомий як "Дон Джебе", який не тільки зберіг її, але і виростив один з кращих сортів кави, названий надалі в його честь - "Дон Джебе". Продовжив родинну справу його син Хосе Арнольд Пас Пас, який і донині допомагає своєму синові Хосе Арнольд Пас Мехия управляти фермою.


Сьогодні Хосе Арнольд Пас Мехия продовжує сімейні традиції, вирощуючи каву органічним методом, коли грунт удобрюють двічі на рік лише за допомогою біогумусу, одержуваного в результаті переробки кавової м'якоті каліфорнійськими дощовими черв'яками. Для цього на фермі використовуються, побудовані його батьком, спеціальні ставки, в які скидаються стічні води з фруктовою м'якоттю, після процесу подвійного бродіння кавової ягоди в бродильних бетонних резервуарах та сортування кавових зерен по щільності в проточних каналах. «Мокра обробка» кавових ягід відбувається на власному млині. Після цього, зелена кава тонким шаром сушиться протягом восьми годин на бетонних патіо. Потім перекладається на «африканські ліжка». І протягом ще 7-10 днів досушиється, поки вологість в зернах не досягне потрібного значення, а саме 11-12%. І тільки потім засипається в дубові ящики для відпочинку, принаймні, ще на два місяці. Хосе Арнольд Пас Мехия, був одним з перших фермерів в Гондурасі, хто почав використовувати африканський спосіб сонячної сушки і метод «подвійної ферментації», які, безумовно, підвищили смакові характеристики кави.


Кава від ферми Сан-Хосе - один з учасників Cup of Excellence в 2008 році.


Кава Гондурас «Сан Хосе» - гірський чистий бездоганний, дуже ніжний з ароматом горіхів і шоколаду і довгим солодким присмаком тропічних фруктів.

  • Коментарі
  • Немає відгуків від користувачів на даний момент

    Напишіть свій огляд

    Honduras San Jose

    Honduras San Jose

    Гондурас «Сан Хосе»

    Арабіка. Моносорт

    Напишіть свій огляд